Receitas Traduzidas: BASIC MUFFINS

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Virginia Klie

muffinBasic Muffins

  • 1 1/2 cups flour
  • 1 teaspoon salt
  • 3 teaspoons baking powder
  • 1 egg
  • 1 cup milk
  • 1/4 cup sugar, brown or white
  • 3 tablespoons butter, melted

1. Preheat the oven to moderate (175°C / 350°F). Grease muffin tins.

2. In a large bowl, mix the flour, salt and baking powder together. Beat the egg, milk and sugar together in a separate bowl. Stir in the melted butter and mix with the dry ingredients. Quickly blend with a spoon just enough to moisten the dry ingredients. The batter can and should be lumpy; do not overstir. See the “Technical Notes” for more information about working with this kind of batter. Fill the muffin tins to not more than 3/4 full. Bake for 15-20 minutes. Makes about 12 muffins.

Additions and variations:

  • Substitute half the flour for whole-wheat flour.
  • Add combinations of dried fruits and nuts.
  • 1/2 cup mashed ripe bananas, or chopped apples, or crushed and drained pineapple, or chopped and peeled peaches.
  • 1 cup cranberries.

For Blueberry Muffins: 1 cup blueberries.

Basic Muffins [Massa Básica para Bolinhos]

  • 1 1/2 xícara de farinha de trigo
  • 1 colher de chá de sal
  • 3 colheres de chá de fermento em pó
  • 1 ovo
  • 1 xícara de leite
  • 1/4 xícara de açúcar ou açúcar mascavo
  • 3 colheres de sopa de manteiga derretida

1. Preaqueça o forno à temperatura média (175°C / 350°F). Unte fôrmas de empadinhas.

2. Numa tigela grande, junte e misture a farinha, o sal e o fermento em pó. Junte e bata o ovo, o leite e o açúcar numa tigela separada. Adicione a manteiga derretida e misture com os ingredientes secos. Rapidamente misture com uma colher só o suficiente para molhar os ingredientes secos. A massa pode e deve ter pelotas, portanto não bata demais. Vide as “Observações Técnicas” para mais informações sobre essa maneira de trabalhar a massa. Encha as fôrmas somente até 3/4. Asse por 15 a 20 minutos. Rende mais ou menos 12 muffins.

Adições e variações:

  • Substitua metade da farinha por farinha de trigo integral.
  • Adicione combinações de frutas secas e nozes, amêndoas ou avelãs.
  • 1/2 xícara de banana madura amassada ou maçã picada ou abacaxi amassado e escorrido ou pêssego descascado e picado.
  • 1 xícara de cranberries.
Para Blueberry Muffins: 1 xícara de blueberries.

Cf. Mais Receitas Traduzidas

Referência: “Not Just Hamburgers! Aprenda inglês com as melhores receitas da cozinha americana” de Virginia Klie, Disal Editora, 2003. Leia a resenha.